Skfarek pięknie się prezentuje twoja skodzinka na tych kółkach :diabelski_usmiech i pomyśl coś nad zaciskami :twisted:
nawiew - głośna praca na wolnych obrotach. Octavia II
Zwiń
X
-
nawiew - głośna praca na wolnych obrotach. Octavia II
Witam,
Otóż problem wygląda tak: na wolnych obrotach (luz) przy włączonym nawiewie np ustawionym na 21 stopni (bez opcji EKO) - klimatronic, słychać dziwne odgłosy dudnienia, które nie tylko denerwują lecz przenoszą się na kierownicę - wrażenie drgania kierownicy. W trybie EKO oraz przy zwiększeniu obrotów objawy ustępują. Przyznam, że wcześniej nie zwracałem uwagi więc nie wiem "czy to auto tak ma".Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE
-
-
Zamieszczone przez borynajosef"czy to auto tak ma".
może to jednak nie nawiew a raczej drgania od silnika, bo raczej jakoś sobie nie mogę wyobrazić, co ma wspólnego nawiew z układem kierowniczym :?:
Komentarz
-
-
Miałem coś podobnego z tym, że nic nie czułem na kierownicy :shock: i po włączeniu ECO objaw ginął. Podjedź do dobrego serwisu klimy, a co było niestety nie wiem tajemnica taką otrzymałem odpowiedź. Zapłaciłem tylko za kompletny przegląd czyli wymiana czynnika+filtr kabinowy +ozonowanie, usunięcie usterki bezcenne :szeroki_usmiech (gratis).Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Prawdopodobnie to wina źle wyważonego wentylatora klimy ( tego z przodu auta a nie wentylatora dmuchawy ). Jak odpalacie EKO to sprężarka się wyłącza co powoduje też zatrzymanie wentylatora i ustąpienie drgań.Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez borynajosef"czy to auto tak ma".
może to jednak nie nawiew a raczej drgania od silnika, bo raczej jakoś sobie nie mogę wyobrazić, co ma wspólnego nawiew z układem kierowniczym :?:Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Komentarz
-
-
Dziękuję wszystkim za porady.
Co się okazało - brak oleju w układzie przez nieszczelność. Po uzupełnieniu (mam nadzieję, że w porę) + uszczelnieniu układu wszystkie opisane przeze mnie dolegliwości ustąpiły jak ręką odjął. Pół godziny roboty i po sprawie!Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Komentarz
-
Komentarz